Corporify: van operationele druk naar strategische groei door HR-outsourcing

Context

Corporify is een LegalTech scale-up uit Gent, gespecialiseerd in software voor corporate bedrijfsadministratie en het beheer van rechtspersonen. In 2023 haalde het bedrijf maar liefst 2.4 miljoen euro op om het team uit te breiden en de internationale groeiplannen te versnellen. De ambitie om te groeien was duidelijk, maar de operationele druk hield het management in een wurggreep. Daarbovenop kostte HR veel focus, door het ad-hoc karakter en het ontbreken van HR-processen. Om deze cyclus te doorbreken werd gekozen om HR grotendeels uit te besteden aan een strategische en operationele HR-partner, Upscape.

Challenges

Het bedrijf worstelde met een zware operationele druk die voornamelijk op de schouders van het management en founders kwam. De noodzaak om strategische HR-topics zoals rekrutering, employer branding, en HR-processen te verbeteren was duidelijk, maar interne middelen en kennis ontbraken.

Geen HR-processen en structuur

De HR-activiteiten waren een chaos en verliepen voornamelijk ad-hoc, wat veel tijd in beslag nam.

Operationele overbelasting

Het management team was overladen met taken die afleidden van hun sterktes, zoals klanten binnenhalen en tevreden houden.

Nood aan HR-fundamenten

Het team ontbrak HR-kennis om de bouwstenen te leggen voor verdere groei. Er werd al samengewerkt met Acerta voor administratieve ondersteuning, maar vele taken moesten nog steeds intern voorbereid worden, waardoor bijvoorbeeld het potentieel van hun HR-tool Officient niet volledig werd benut.

Geen rekruteringsvisie

Het was essentieel om duidelijkheid te krijgen over de profielen die nodig waren om de groeiplannen te ondersteunen, en hoe men deze zou aantrekken. 

Samenwerking

De flexibele aanpak van Upscape was de doorslaggevende factor in de keuze voor Upscape als HR-partner. Deze langetermijnsamenwerking begon met een minimaal commitment van een paar dagen per week en groeide geleidelijk mee naargelang de noden bij Corporify. Deze aanpak bood de mogelijkheid om de dienstverlening van Upscape grondig te evalueren zonder grote initiële verplichtingen. Door de nauwe samenwerking en frequente meetings groeide het partnerschap uit tot een langetermijnsamenwerking met een geïntegreerde, strategische rol voor Upscape.

Resultaten

Upscape nam de operationele HR-taken over waardoor het management zich weer kan focussen op het uitbouwen van het bedrijf. De HR-tool “Officient” werd volledig geoptimaliseerd, zodat de tool voortaan tot zijn volle potentieel wordt benut en het voorbereidingswerk tot een minimum wordt beperkt. Upscape bood ook strategische ondersteuning door te helpen met het aantrekken van de juiste profielen en het implementeren van best practices en gestructureerde HR-processen. Gedaan met ad-hoc en bric-a-brac HR. 

Directe tijdswinst

Het management heeft per persoon minimaal een halve dag per week gewonnen door HR-taken uit te besteden.

Verbeterde efficiëntie

De gestructureerde HR-processen en onboarding van nieuw personeel geven nu een positieve eerste indruk aan nieuwe medewerkers.

Strategische groei

Door de strategische hulp van Upscape kan het bedrijf haar team met het juiste talent uitbreiden en professioneler opereren.

"Upscape is betrouwbaar, denkt met ons mee en levert wat ze beloven. Ze hebben ons geholpen om ons bedrijf niet alleen operationeel maar ook strategisch naar een hoger niveau te tillen. Hun aanpak was precies wat we nodig hadden om uit de vicieuze cirkel van operationele druk te komen, waardoor ik nu minstens al één halve dag per week heb kunnen vrijmaken!"
— Olivier Van Borsel, CEO bij Corporify. 

What’s next?

De samenwerking met Corporify blijft zich ontwikkelen met regelmatige evaluaties en aanpassingen waar nodig om de groei van Corporify te ondersteunen. Deze case illustreert hoe een effectieve langetermijnsamenwerking met een gespecialiseerde HR-partner zoals Upscape essentieel kan zijn voor ambitieuze bedrijven die zich willen focussen op hun kernactiviteiten en strategische groei. 

Ook nood aan een strategische HR-partner? Boek een gratis adviesgesprek met Bram, oprichter en zaakvoerder van Upscape.

Word jij ons volgend succesverhaal?

geen lange contracten
persoonlijk contact
flexibel inzetbaar
Boek je gesprek met ons team