Hoe succesvolle rekrutering & geoptimaliseerde HR-processen voor expansie zorgde bij Holvoet Gebroeders

Context

Holvoet Gebroeders, een West-Vlaams schrijnwerkbedrijf gekenmerkt door hoogstaande afwerking en maatwerk, bevond zich in een uitdagende positie binnen de bouwsector. De zoektocht naar hooggekwalificeerde vakmannen en -vrouwen voor hun diverse bouwprojecten verliep moeilijk door de complexiteit van de profielen en het gebrek aan tijd. Het ontbreken van deze profielen verhoogde het risico op vertraging op projecten en het niet waarmaken van de groeiambities van het bedrijf. Om dit risico te minimaliseren, besloot Holvoet Gebroeders met Upscape te werken, de enige HR-experts die volledig op maat van groeibedrijven werken.

Challenges

Rekruteringsnood

Toegewijd en gekwalificeerd personeel met de juiste vakkennis en vaardigheden vinden en screenen.

Structuur en houvast

Er was nood aan structuur in het rekruteringsproces, zonder de andere HR-taken te verwaarlozen.

Samenwerking

Upscape engageerde zich voor een langdurige samenwerking van 1 dag per week op locatie van de klant. Het doel: het bedrijf en de noden grondig begrijpen en potentiële profielen snel screenen. Deze nauwe samenwerking met de HR-manager en de gedelegeerd bestuurders zorgde voor een diepgaande kennis van de bedrijfsbehoeften en HR-noden. Nadien evolueerde de samenwerking naar een hybride model met wekelijkse check-in momenten. Door deze proactieve houding kan Upscape steeds kort op de bal spelen en houdt Holvoet Gebroeders' vinger aan de pols. Maar nog belangrijker: er gaat geen kostbare tijd verloren in het selectieproces.

Resultaten

Rekrutering

8 gekwalificeerde profielen op 8 maanden tijd geplaatst

Structuur

Efficiënter werken via duidelijk screenings- en rekruteringsproces: 

Groei

Projecten worden tijdig en kwalitatief afgerond met de juiste vakmensen - en er is eindelijk meer ruimte voor nieuwe projecten!

What’s next?

De langetermijnsamenwerking heeft Holvoet Gebroeders ook in staat gesteld om beter voorbereid te zijn op toekomstige HR-uitdagingen. Door de regelmatige updates en voortdurende communicatie blijft Upscape een waardevolle HR-partner in het optimaliseren van Holvoet Gebroeders' HR-processen en het invullen van hun rekruteringsnood. Deze succesvolle case bevestigt de meerwaarde van een samenwerking met Upscape, de enige HR-experts die volledig op maat van groeibedrijven werken.

Klaar om te groeien zonder de groeipijnen? 

Ook actief in de bouwsector en ook nood aan kwalitatieve profielen of het optimaliseren van je HR processen? Boek je gratis adviesgesprek in met Bram, oprichter en zaakvoerder van Upscape.

Word jij ons volgend succesverhaal?

geen lange contracten
persoonlijk contact
flexibel inzetbaar
Boek je gesprek met ons team